Gyógyító természet

  angol.jpg   gorog.jpg  japan.jpg  kinai.jpg  korea.jpg  nemet.jpg orosz.jpg  spanyol.jpg

**** Fűben, fában, vízben van az orvosság ****

lap tetejére

 

Általános gyógyító receptek

Tea
Forrázat
Főzet
Kapszulák
Külsőleg
Tinktúra
Hidegvizes kivonat 
Hidegolajos eljárás

 

Panaszok

Álmatlanság
Aranyér
Asztma
Csalánkiütés
Bronchitis
Cukorbetegség - Diabetes
Csípés
Depresszió
Égési sérülések
Előmenstruációs szindróma - PMS
Élesztőgombás fertőzések-Candidiasis
Émelygés - hányinger
Lábgomba - Epidermofitózis
Ércsomós véna - visszér
Ételmérgezés (megelőzés)
Ételmérgezés (kezelés)
Fájdalom
Fekély
Fogszuvasodás
Fülgyulladás
Fülzúgás (tinnitus)
Griandiasis
Halláskárosodás (időskori)
Hasmenés
Herpesz
Húgyúti fertőzés
Időszakos lábfájás
Impotencia
Ínygyulladás
Ízületi gyulladás
Kolera
Koleszterin szint
Kólika
Köhögés
Köszvény
Kötőhártyagyulladás
Láz
Lepra (Hansen kór)
Magas vérnyomás
Máj betegségei
Makuláris elváltozások
Meghűlés - Nátha
Menopauza panaszok
Menstruáció
Nyugtalanság
Ólommérgezés
Pattanás - Akne
Pikkelysömör (Psoriáris)

 

Gyógyító magvak

Ánizs
Fenyőmag
Fekete bors
Grapefruit mag
Hajdina - pohánka
Kakaó
Kávé
Kendermag
Koriander
Kóla
Köles
Kömény (fekete)
Lenmag
Lepkeszeg - Görögszéna
Mustármag
Mustár (fehér)
Napraforgó
Rozs
Szegfűbors
Szegfűszeg
Szerecsendió
Szezámmag
Szőlőmag
Tökmag - Sütőtök
Zab
Zellermag

 

Gyógyító zöldségek

Articsóka
Brokkoli
Cékla
Cikória
Csicsóka
Édesgyökér
Paraj - Spenót
Petrezselyem
Sárgarépa
Spárga
Sütőtök, tökmag
Torma
Vöröshagyma
Vöröskáposzta
Zeller

 

Gyógyító füvek

Angyalfű
Apróbojtorján

Borsikafű - Borsfű
Búzafű
Centella
Cickafarkfű
Citromfű - Mézfű
Csukóka
Fekete tea
Izsóp
Kakukkfű
Kis ezerjófű
Lándzsás útifű
Mate - Maté - Máté
Orbáncfű
Pásztortáska
Pemetefű
Réti legyezőfű
Szappanfű
Szurokfű
Tüdőfű
Vasfű
Vérehulló fecskefű
Vidrafű
Zöldtea
Zsurlófű

 

Gyógyító növények

Aloe vera
Amerikai lázgyökér
Amerikai viaszbokor
Barátcserje
Bodorrózsa
Bojtorján
Borbolya
Boróka
Borsmenta
Buku
Csalán
Csikófark
Csombormenta
Eukaliptusz
Édes kömény
Fagyöngy
Fehér akác
Fehérmályva
Fehér fűzfa
Fekete bangita
Fekete nadálytő
Fokhagyma
Földiszeder
Ginseng
Golgotavirág
Gyermekláncfű
Gyöngymenta - macskamenta
Hársfa
Hibiszkusz
Homoktövis
Hydrastis - Kanadai gyömbér
Jázminpakóca (Stevia)
Kasvirág
Kamilla
Kerti borágó
Kígyógyökér (poloskavész)
Komló
Körömvirág
Kövirózsa
Levendula
Ligetszépe
Lóhere
Lucerna
Macskagyökérfű
Martilapu
Máriatövis
Mentafélék
Medveszőlő
Mirha
Ökörfarkkóró
Ördögharaptafű
Örökzöld törpetölgy
Őszi margitvirág
Páfrányfenyő - Ginkgo biloba
Pongyola pitypang
Psyllium - bolhafű
Rebarbara (orvosi)
Szárcsagyökér
Szilfa
Szúrós gyöngyajak - oroszlánfarok
Tárnics
Teafaolaj
Vadcseresznye
Varázsfa - Hamamelis virginiana
Zöldárpa
Zsálya

 

Gyógyító gyümölcsök

Alma
Ananász
Citrom
Csipkebogyó
Dinnye
Fekete áfonya
Fekete berkenye
Fekete bodza
Fekete szeder
Fügekaktusz
Galagonya
Grapefruit
Gránátalma
Kivi
Kókusz
Kökény
Meggy
Narancs
Noni
Papaya
Ribizli (fekete)
Ribizli (piros)
Tőzegáfonya

 

Gyógyító fűszerek

Babér
Bazsalikom

Cayenne bors
Fahéj
Fehér üröm
Fodormenta
Gyömbér
Kapor
Kurkuma
Lestyán
Majoránna
Oregáno
Paprika - csípős
Paprika - édesnemes
Rozmaring
Sáfrány
Tárkony
 

 

Gyógyító gombák

Ganoderma
Kombucha
Shitake
Tüskegomba - Esernyőgomba
 

 

Gyógyító színek

 

Szépségápolás otthon

Arckrém készítése
Hajpakolás készítés
Hidratáló krém
Ránctalanító arcpakolások
Növényi olajok a szépségápolásban
Izzadás ellen gyógynövényt!
Arcpakolások házilag
Arcbőr tisztítók és lemosók
Pattanások kezelése

 

A gyógyító víz

A borogatás 
A gyógyvíz   
Magyarországi gyógyfürdők, leírásuk és elérhetőségük
Budapesti gyógyfürdők, leírásuk és elérhetőségük 

 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Jázminpakóca (Stevia)
 
Jázminpakóca (Stevia rebaudiana)
 


 

A répa- vagy nádcukor helyett kalóriamentes édesítő alternatívát jelent ez a növény, melyet a cukorbetegek is korlátlanul fogyaszthatnak. A fehércukornál 30-szor édesebb, és élettanilag jótékony hatású, az édességét nem szénhidrátok, hanem az íze adja.

    Az édes méregként emlegetett fehércukor az élelmiszeripar által előállított, finomított és koncentrált anyag. Fogyasztásával kiraboljuk saját szervezetünk vitamin- és ásványi anyag készletét, mivel annyira tömény idegen anyagként érzékeljük, hogy lebontása, és a szervezetből történő „kisöprése” során azonnal mozgósítani kell értékes készleteinket – inzulint a hasnyálmirigyből, kálciumot a csontokból, magnéziumot, káliumot, rezet, krómot a szövetekből, szervekből. Mivel ez a ’rablás’ átfogóan, az egész szervezetre vonatkozóan történik, szinte észrevétlenül megy végbe. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy nem olyan szép fehérek a fogaink, sőt, érzékenyebbek, vagy szuvasodnak, fáradékonyabbak vagyunk, nem jól működnek reflexeink. Rendszeres fogyasztása egy különféle betegségeket okoz - néhány közülük: visszértágulat, vérrög-kialakulás, hiperaktivitás, koncentrációs zavarok, rák, ősz haj kialakulása, öregedési folyamat, candidiázis, cukorbetegség, arteriális érelmeszesedés, csökkenti a növekedési hormon hatását, vakbélgyulladás, ételallergia, depresszió, székrekedés, hormonális zavarok. Gyakran okoz agresszív, támadó viselkedést – főleg gyerekeknél észrevehető ez – és, amitől a folyamat öngerjesztővé válik: függőséget! A fehér cukorról való leszokás hasonló önmegtartóztatást igényel, mint más szenvedélyekről való lemondás.

    A fehér cukor kedvezőbb alternatívái a természetben eredeti formájukban megtalálható édesítőszerek, mint a méz, a nádcukor, vagy a Stevia rebaudiana (sztévia). Utóbbi a krizantémokkal rokon növény, melynek levelei tartalmazzák az édes ízért felelős glikozidokat. Nevének első tagját egy spanyol botanikusról kapta, majd 1888-ban az olasz Rebaudi olasz tudósról nevezték el a százféle közül az édes fajtát. A növény Paraguayban őshonos, ahol egy méter magasra növő, 40-50 évig élő cserje. Termőhelyén, a magas fennsíkokon nincs tél, a nyár pedig hűvös. Hazánkban csak a nyári időszakban lehet szabadban tartani, igazán jól szeptemberben érzi magát. Teleltetésekor 5-10 fokon életciklusát szünetelteti, de akkor is vigyázni kell arra, hogy talaja ne száradjon ki teljesen.

    A Stevia gyógynövényként is ismeretes: bőrregeneráló hatását a guarani indiánok sérüléseknél, bőrbetegségeknél használták. Elősegíti a hegesedést, kitűnő borotválkozás utáni arclemosó készíthető belőle. Az indiánok gyógyteáinak nélkülözhetetlen összetevője volt.

    1931-ben egy francia tudós fehér por formájában vonta ki az édes ízért felelős glikozidokat. Ez a por háromszázszor, a szárított levél pedig harmincszor édesebb, mint a cukor. Az édes ízért felelős anyag lebomlás nélkül halad át a tápcsatornán, vagyis szénhidrátmentes.

    Dán és brazil tudósok szerint a II. típusú cukorbetegség ellen nagyon ígéretes, jótékonyan hat a hasnyálmirigyre. Enyhíti az inzulinfüggést, szabályozza annak szintjét. Európai tanulmányok szerint vérnyomáscsökkentő, a hasnyálmirigy működését támogatja. Semmilyen mellékhatása nincs.

    Ízanyaga főzés hatására nem bomlik le, fogyasztása nem okoz fogszuvasodást. Meggátolja számos baktérium és vírus szaporodását, hatékonyan alkalmazható szájfertőzések és influenza esetén.

    Leveleiben A, C, D, E, P vitaminok találhatók, és Ca, Mg, K, P, Zn, FE, Co, Mn szerves kötésben. Hatóanyagai miatt a következő betegségekre javasolt a növény fogyasztása: cukorbetegség, candidiázis, elhízás, érelmeszesedés, magas vérnyomás, allergiák, immunrendszeri betegségek, szájüregi betegségek, gyomor és emésztőrendszer megbetegedései.

 Felhasználása:

Legegyszerűbb, ha a jázminpakóca szárított leveleit leforrázzuk, és negyed órányi áztatás után használjuk fel. Vigyázzunk, mert az eredmény nagyon édes is lehet: ha édesítőszernek készítjük, két dl vízhez egy evőkanálnyi levelet vegyünk, ha csak a teánkat szeretnénk ízesíteni, 1-2 levélke elegendő. Előbbit, mellyel édesíthetünk italokat, müzlit, kását, süteményeket, leszűrve, hűtőszekrényben tároljuk a felhasználásig. A porrá őrölt leveleket felhasználhatjuk, mint lisztadalékot tortákba, süteményekbe.

Gyors törzsoldat, meleg eljárással: Az elmorzsolt szárított leveleket egy kotyogós kávéfőző tartályába tesszük. Maximális mennyiségű vízzel felöntjük a szerkezetet, és kifőzzük, átlúgozzuk a leveleket. Az így nyert oldatot félretesszük, és a kotyogóba újra vizet töltünk, és az előbb egyszer már kifőzött leveleket újra kifőzzük. Ezt további két alkalommal megismételjük. Az első két kifőzött oldatot édesítésre, és tartósításra használjuk, a többi pedig teakeverékek ízesítésére alkalmas. A meleg eljárás előnye, hogy szinte az összes ízanyag kioldódik a levelekből. Hátránya, hogy hőhatásra érzékeny, lebomló vitaminok jelentős része megsemmisül.

 Lassú törzsoldat, hideg eljárással: Egy púpozott evőkanálnyi elmorzsolt stevia levelet fél liternyi felforralt, majd kézmelegre visszahűtött vízben elkeverünk, majd 12 órán át állni hagyjuk. Ezt követően leszűrjük, majd a felázott leveleket ugyanezzel a módszerrel ismét beáztatjuk. A két oldatot végül külön-külön, vagy összeöntve is használhatjuk édesítésre, tartósításra. Ezzel a kíméletes eljárással a levél teljes hatóanyagtartalma a törzsoldatba kerül. A kilúgozás hatékonysága tovább fokozható, ha azt gyógyszertári minőségű desztillált vízzel végezzük.

Teakeverék készítése: A teakeverékhez közvetlenül is hozzákeverhetjük a stevia leveleket, és azokat egy menetben forrázhatjuk le. Érdemes először csak kevés steviát bekeverni, mert nagyon édes!

Levélőrlemény felhasználása: A szárított levélből készült őrlemény (liszt) közvetlen édesítésre használható. Nem kell oldatot készíteni belőle, hanem egyből az édesítendő, tartósítandó alapanyagba keverhetjük. A süteményeknél a lisztbe, vagy a töltelékanyagba is bekeverhető. Az őrleményt jól záródó üvegben tároljuk.

 Forgalomban bioboltokban kapható szárított levél, levélőrlemény, por, folyékony steviol-glikozid-kivonat formájában. A levél használata a leggazdaságosabb! Alkoholos szirup formája kerülendő, mivel az alkohol a májra, lépre, hasnyálmirigyre pusztító hatással bír. 

Jázminpakóca – alias Stevia Rebaudiana

A jázminpakóca – „édesfű” – a fészkesek családjába tartozó szubtrópusi, Dél Amerika déli részén Paraguay és Brazília őserdőiben honos, évelő, értékes növény. Imádod az édeset, de félsz a kilóktól? Vagy egyszerűen utálod a cukrot, unod a mézet, nem ízlik a mesterséges édesítőszer, meg egyáltalán… Ha cukorbeteg vagy, fogyókúrázol vagy csak egyszerűen szeretnél egészségesebben élni, akkor a Sztívia a te édesítőszered is!

Előélete

- A dél-amerikai indiánok által már évszázadokkal ezelőtt felfedezett növény, egy olyan természetes édesítőszer, melynek levelei 30-szor édesebbek a répacukornál, kivonatai pedig akár 300-szor is édesebbek. Levét a guarani indiánok cukor helyett használják, a maté teát édesítik vele. De a sztíviából nyert folyadékot alkalmazzák a sebek, vágási sérülések gyors gyógyítására. Egyik érdekes tulajdonsága, hogy segít megakadályozni a hegesedést.
- Európába az 1800-as években került, de nem vált népszerűvé, mert a kertészeknek nem sikerült termesztésbe vonniuk. Elterjedése a II. Világháború cukorhiányának köszönhető. Néhány országban termesztik.
- Dugványról szaporíthatjuk. Egynyáriként, cserépben mi is nevelhetjük. Kertészetekben, Biopiacon beszerezhető.

Mi is a „sztívia”?

A Stevia családba tartozó 154 faj közül csak kettőnek édesek a hajtásai, a Rebaudianan Bertoni az egyik. Ami egyedi benne, hogy leveles hajtásai édesek.
Kisebb, bokrosodó, évelő lágyszárú, 60-90 cm magas, átellenesen elhelyezkedő fogazott levelekkel, szőrözött hajtásokkal. Fészekvirágzata fehér, csöves, váltivarú virágokból áll. Apró fehér virágait nyáron hozza. Hajtásainak, leveleinek édesítő tartalma a virágzást megelőzően a legmagasabb.
Megszárított, őrölt hajtásai, levelei használhatók.
Egyben - gyógynövény, édesítőszer, tartósítószer, bőrápolószer.

Mit tartalmaz?

- Különleges dipertin glikozid a sztívia leveléből izolált, erősen édes ízű szteviozid, amely természetes ízesítőként alkalmazható.
- A szárított leveleiből készített őrlemény 30x olyan édes, mint a kristálycukor.
- Ha pedig kivonják leveleiből az édességért felelős molekulákat, 300x édesebb anyagot kapnak. (1 kg sztívia kristály előállításához 12 kg levélre van szükség.)
- Ásványi anyagokat – Ca, Mg, K, P, Zn, Fe, Co és Mn.
- Vitaminokat – A, C, E, P és
- Beta-karotint, Nikotinsavat, egyedülálló illóolajokat, aminosavakat, pektineket.

Mire jó?

- Egyszerűen mindenbe, amibe egyébként cukrot tennénk.
A világ különböző részein (Paraguay, Brazília, Mexikó, Japán, Kína, Dél-Korea, Malajzia, Thaiföld) ételek és italok édesítésére használják.
Főzésre is alkalmas, mert a hatóanyaga nem bomlik le a melegítéstől. Az intenzív édes ízért felelős steviol glycoside-ok az aszpartámmal ellentétben, főzés, sütés, pH-változás esetén sem bomlanak le, így a Stevia a cukor teljes körű helyettesítője lehet!
Például Japánban vagy Brazíliában több évtizede használják ezt a növényt élelmiszerként, és mindmáig egyetlen káros hatást sem regisztráltak. Fogyasztása nem okoz fogszuvasodást, és az ázsiai több évtizedes használat alatt egyetlen mellékhatásos esetet sem jegyeztek fel.

- És amúgy is több mindenre hasznos, … Komoly kutatások nem csak a veszélytelenségét, hanem tucatnyi gyógyhatását is bebizonyították.

A Sztívia javasolt a következő problémáknál:
 cukorbetegség,
 candidiozis,
 elhízás,
 allergiák,
 érelmeszesedés,
 magas vérnyomás,
 immunrendszeri megbetegedések,
 vérbetegségek,
 szájüreg problémák,
 vesebetegségek és
 emésztőrendszeri megbetegedések.

A Sztívia harmonizálja szervezetünk egyes rendszereit is.
 Javítja a szövetek oxigénellátását.
 Normalizálja az anyagcserét és a fermentációs rendszerek működését.
 Csökkenti a vér koleszterinszintjét, segít a vashiányos állapotokban.
 Biztosítja az immunomodulációs, stresszellenes, májvédő és gyulladásgátló hatásokat.
 Visszaállítja az érrendszer periférikus mikrokeringését.
 Semlegesíti és eltávolítja a szervezetünkben felhalmozott méreganyagokat, radionukleidokat is.
 Táplálja az endorkrin rendszert, serkenti az inzulintermelést, helyreállítja a vércukorszintet.
 Stabilizálja a vérnyomást, serkenti a vizelet-kiválasztási rendszer működését.

- Cukorbetegek is fogyaszthatják.
A vércukorszintre nincs hatása, sőt még kissé növeli is a glükóztoleranciát, ezért cukorbetegek számára ajánlott.
Néhány dán és brazil tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes, enyhíti az inzulin-függést, szabályozza az inzulinszintet. Más tanulmányok vérnyomáscsökkentő, hasnyálmirigy-segítő hatásairól számolnak be.

- Hypoglikémia (túl alacsony vércukorszint)
Tudományos kutatásokból fény derült arra, hogy a sztívia szabályozza a vércukor-szintet a testben, ezáltal segíti a máj és lép működését is.

- Magas vérnyomás
A tanulmányok tanúsága szerint a sztívia segít a magas vérnyomás csökkentésében.

- Gyulladások
A sztívia meggátolja sok káros baktérium és vírus szaporodását, így hatékonyan alkalmazható megfázás, influenza és szájfertőzés ellen is.

- Bőrbetegségek
Paraguay-ban a guarani indiánok már több száz évvel ezelőtt is a sztíviából nyert folyadékot alkalmazták a sebek gyors gyógyítására. Egyik érdekes tulajdonsága, hogy segít megakadályozni a hegesedést. Alkalmazzák még dermatitis, eczema, seborrhoea ellen is. Bőrregeneráló hatása miatt sokan kozmetikai célokra használják.

- Emésztés
Teaként fogyasztva a sztívia hatékonyan javítja az emésztést, és hasfájás esetén is segítséget nyújthat.
Ráadásul fogyasztása nem hizlal, mivel a benne lévő - az édes ízt adó - glükozidok energiatartalma alacsony.

- Candida
Gombaölő hatása miatt kiválóan alkalmas Candida kúra alatti édesítésre.

Használata – egyszerű

Élő növény, szárítmány, por és csepp formában kapható.
- Egy levelet kell a hideg vagy meleg italhoz keverni, vagy főzés közben az edénybe dobni, s mivel a cukormolekula "hőálló", a főzés hatására sem csökken édessége.
- A sztíviának nincsenek ellenjavallatai. Meghűlés ellen vagy egyszerűen édesítőszerként a Stevia mindenki számára javasolható korhatár nélkül.
- A Stevia magában is finom, de általában más teákkal szokták fogyasztani, viszont könnyű túlédesíteni, mert nagyon kevés kell belőle, ezért eleinte inkább készítsünk egy erős főzetet (egy púpozott evőkanálnyi egy pohár forró vízre, 10 perc múlva máris kész a napi adagunk). Ezt a teaalapot ízlés szerint lehet hozzáadni más teákhoz, müzlikhez, kásákhoz stb. A levélőrleményt használják süteményekbe, tortákba, piskótákba.... Kibírja a 200 fokos sütést. Ügyeljünk a mennyiségekre, mert könnyű túlédesíteni a termékeket vele.
- A Stevia folyékony kivonatát használják nem csak édesítőszerként, de kozmetikumként is, mert kiváló bőrregeneráló, ránctalanító, fertőtlenítő. Férfiak borotválkozás után szokták használni.

Receptek:

- Sztívia kivonat készítése Stevia leveléből
Hozzávalók:
- 2dl víz
- 20-25gr Stevia levél
Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a Stevia leveleket és két percig forraljuk.
Ezután szűrjük le, majd forró vízben kifőzött üvegcsébe töltsük.
Az így elkészített Stevia oldat hűtőszekrényben 6 hónapig eltartható.

- Tea
Egy maréknyi csipkebogyót, egy evőkanálnyi szárított Steviát, egy csipetnyi citromfüvet öntsünk le 7 dl forralt vízzel és takarjuk le 15 percre. Érdemes tovább kísérletezni ezzel a "mézes levéllel", pl. hozzáadni kedvenc gyógyfüves teáinkhoz, kipróbálni újabb recepteket.

Mazsolás muffin
Hozzávalók:
Ezeket összekeverni az egyik tálba.
- 200 gr teljes kiőrlésű liszt
- 1 ek. szódabikarbóna
- 1 csipet tengeri só
- 3 evőkanál őrölt lenmag (kb. 25g)
- 2 ek. stevia

A következőket egy másik tálban külön, és a végén a lisztes tálhoz hozzákeverni:
- 10 dkg áztatott mazsola
- 2 ek. FE-min tojáspor
- 1 pohár tönkölytej, vagy rizstej, zabtej, mandulatej

Elkészítés:
- Legjobb azzal kezdeni, hogy bekapcsoljuk a sütőt kb. 200 fokra. Amíg ezeket előkészítjük és kevergetjük, a sütő melegszik.
- A muffin sütő formát/tepsit kiolajozzuk, vagy direkt erre a célra kapható papírral kibéleljük (ha nincs spéci tepsi, a papírok is jók egy normál tepsibe beállítva), majd 3/4 részig megtöltjük a tésztával.
- Kb. 20 percig sütjük. (Egy hústűvel meg lehet nézni, hogy készen van-e, ha már gyanúsan feljött és pirulgat, ha tisztán húzod ki a sütiből a hústűt, akkor OK.)

Vaníliás süti
Hozzávalók:
- 25 dkg teljeskiőrlésű liszt
- 20 dkg ghi
- 1 mokkáskanál stevia por (20gr-os (fehér színű) fajtából), közben kóstolgatni.
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 2 kk. szódabikarbóna
- 10 dkg darált dió vagy mandula, mogyoró
- 1 késhegynyi őrölt Bourbon vanília

Elkészítés:
- A hozzávalókat összegyúrni.
- A tésztát laposra nyújtani és formákra szaggatni.
- Olívaolajjal kikent tepsiben megsütni.
- Sütést követően aprósüteményként, vagy különféle gyümölcskrémekkel leöntve tálalni.

Forró csoki
Hozzávalók:
- 3 ek. karob por (kakaóhelyettesítő por)
- 0,5 mk. stevia por
- 1,25 l natúr magtej (tönköly-, rizs-, zab-tej)
- 0,5 mk. Bourbon vanília

Elkészítés:
- Keverjük össze a karob port és a stevia port egy lábasba.
- Adjunk hozzá kb. 1dl tejet és keverjük addig, amíg krémes állagú nem lesz.
- Az így kapott krémet fokozatosan hígítsuk fel további 1 l. tejjel.
- Az egészet tegyük fel a tűzre és melegítsük lassú tűzön 2-3 percig, vigyázva, nehogy odaégjen.
- A végén tegyük bele a vaníliát és melegítsük a kívánt hőmérsékletre.

Fahéjas ital
Hozzávalók:
- 2,5dl natúr magtej
- 2 ek. karob por
- 1 tk. őrölt fahéj
- 3 db stevia tabletta
Elkészítés:
- A felmelegített magtejbe elkeverjük a hozzávalókat és ezzel egy nagyszerű ízű, minden alkotórészében természetes, natúr alapanyagú és ennél fogva maximálisan egészséges italhoz jutunk.

 
forrás: egészségtipp.hu 

 


Stevia tabletta,



 
 
Stevia tabletta

 
 



Stevia Sirup

 
 



Stevia Liquid

 
 



Stevia Fluid

 

 

 

Adatvédelmi tájékoztató

Kapcsolat


A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.