A gyógynövények legelterjedtebb és legkedveltebb felhasználási módja még ma is a gyógyteák készítése, melyek több évszázada szolgálják az emberek egészségét.
Egykomponensű gyógyteák és gyógytea keverékek: olyan termékek, amelyeknek alapanyaga kizárólag a gyógynövény hatásos része.
Bio teák: olyan gyógynövény alapú teák, melyek megfelelnek a bio termékekre vontakozó minden előírásnak termőhely, begyűjtés, talajvédés-kártevő-mentesítés, feldolgozás, raktározás tekintetében és mindezt szigorú dokumentációval igazolják.
Élvezeti teák: olyan teakeverékek, amelyek alapanyaga a gyógynövény hatásos része, de élvezeti értékét temészetes vagy természetazonos anyagokkal fokozták.
A gyógyteák elkészítéséhez zománcozott, tiszta, jól zárható fedővel rendelkező edényt használjunk. Ha más utasítás nincs, adagonként egy evőkanál teakeveréket és 2,5-3 dl vizet mérjünk ki. Pár perc áztatás után fogyasztható.
Egyes előre csomagolt, szárított növényi részekből álló gyógytea-filter is néhány perc állás idő után nyeri el legoptimálisabban fogyasztható állagát
|